החוק בישראל מחייב את כל האזרחים, ללא יוצאים מן הכלל. מי שרוצה לנהוג, חייב ברישיון נהיגה, ומי שרוצה לנהוג באופן מקצועי מחוייב להוציא את הרישיונות הרלוונטיים הנדרשים למקצוע שלו. בין אם זה נהג אוטובוס או מונית, ובין אם זה נהג משאית, החוק הוא חוק, והוא מחייב.
מעת לעת נעשים עדכונים בחוקים ובתקנות השונות בעולם הנהיגה המקצועית. שינויים ועדכונים אלו נועדו להתאים את דרישות הסף לביצוע עבודה זו או אחרת לידע החדש, לטכנולוגיה החדשה, ולתנאים שמשתנים עם ההתקדמות בתחום. השתלמות אבטחת מטענים היא דרישה חדשה יחסית, שנועדה למזער סיכונים דרך הקניית ידע ויכולות חדשים לנהגים הנוהגים בכלי רכב כבד.
מה תקבלו בהשתלמות?
ההשתלמות הקצרה תאפשר לכם לשאת מטענים לפי חוק, ובלעדיה נשיאת מטען כבד תהפוך לעבירה פלילית לכל דבר ועניין, עבירה שגוררת אחריה מטען כבד – קנס כספי ונקודות (וכמובן עוד סנקציות שעלולות להיגרר, בהתאם לסיטואציה).
ההשתלמות כוללת:
- דרישת סף של רישיון E או רישיון C
- 8 שעות אקדמיות המחולקות לשני מפגשים של 4 שעות אקדמיות לכל מפגש
- לאחר ההשתלמות העיונית יש לעבור מבחן עיוני כמו גם מבחן מעשי על הידע הנרכש
לאחר שתעברו את ההשתלמות בהצלחה תהיו זכאים לקבלת תעודה רשמית שתאפשר לכם להתחיל (או להמשיך) לשנע מטענים בכלי רכב כבדים, וזאת על פי חוק, ללא כל חשש של ביצוע עבירה.
מדוע בכלל יש תקן חדש שכזה?
תקן זה פותח ונוצר מתוך תובנות של שנים שהלכו והצטברו, תובנות שעלו לא רק בישראל, אלא בכל העולם, על הדרך בה יש לשנע מטענים בצורה בטוחה יותר. מטענים גדולים הנגררים בכלי רכב כבד מהווים סכנה על הכביש, בין אם לנהגים ובין אם לכלל האוכלוסיה. המוטיבציה מאחורי פיתוח ואכיפת התקן החדש היא הפחתת הסיכון לאירועים חריגים ומסוכנים, ולאובדן חיי אדם.
השתלמות אבטחת מטענים נועדה בעצם לתווך בין התקנות החדשות לבין הנהגים אשר עד כה לא היו מורגלים בהן, שהרי עד כה לא נדרשו דרישות סף אלו בכדי לשנע מטענים.