«

»

יונ 10

השקעות בזמן קורונה

נגיף הקורונה – או כפי שהוא מכונה במדינות רבות ברחבי העולם, COVID 19 – טלטל את החיים של כולנו ושינה באופן דרמטי תחומים רבים. כחצי שנה לאחר שסיני שאכל בעל חיים הוביל להתפרצות מגפה עולמית, כבר ברור שהקורונה כאן כדי להישאר וכדאי ללמוד להסתגל לשגרה חדשה. מצד שני משבר הוא תמיד גם הזדמנות, וליתר דיוק אוסף הזדמנויות, וגם משקיעים חכמים יוכלו להרוויח, ואפילו בגדול, אם יפעלו נכון.

הלקחים החשובים מהמשברים הקודמים

מגפה בסדר גודל של קורונה אמנם עדיין לא חווינו, אבל כדאי לזכור שמשברים כלכליים משמעותיים הם תופעה שכיחה יחסית. רק במאה ה-21 זהו המשבר השלישי, אחרי זה של 2000 (בעקבות התנפצות בועת ההיי טק) וזה של 2008 (בעקבות התנפצות בועת המשכנתאות הזולות והמסוכנות בארה"ב).

רמי ברכה, מי שהיה מנהל שותף בקרן הון הסיכון הישראלית הגדולה פיטנגו בזמן המשבר של 2008, והתמודד איתו בהצלחה רבה, מציין שהלקח הראשון והחשוב מכל עבור המשקיעים הוא הצורך בנשימה ארוכה. שוק ההון מגיב בעוצמה רבה לטלטלות ורושם ירידות חדות. יחד עם זאת בטווח הארוך השוק מאזן את עצמו וחוזר למסלול העליות, ולמעשה רק מי שיוצא מהשוק בשיא המשבר ניזוק ממנו. 

הלקח השני, המשמעותי לא פחות, הוא החשיבות של זיהוי הבועות וההשקעות שאין מאחוריהן ערך אמיתי.

מה אפשר ללמוד מקרנות הון סיכון?

קרנות הון סיכון הוקמו על-מנת לאפשר גיוס כספים למיזמים שיש בהם מצד אחד סיכוי לתשואה גבוהה מאוד ומצד שני גם סיכון בלתי מבוטל. תעשיית קרנות הון הסיכון היא גם בסיס הכרחי לקיומו של עולם ההיי טק, שתרומתו לעולם עצומה ולמעשה אי אפשר לדמיין את המציאות כיום ללא הפיתוחים והחדשנות שמביאים איתם סטארט-אפים בתחומים שונים.

בעידן של אי ודאות משמעותית, מתחדדים ההבדלים בין קרנות הון סיכון מיומנות לבין אלה שלא מצליחות לזהות בזמן את הכיוון אליו צועד המין האנושי – הבדל שבא לידי ביטוי כמובן גם בשורת הרווח/הפסד. בין התחומים שהשקעה בהם היא צעד חכם בזמן הקורונה: פתרונות ללמידה אפקטיבית מרחוק, חללי עבודה משותפים (עקב המעבר של חברות מהחזקת משרדים קבועים לפתרונות גמישים יותר), בשר מתורבת, קלינטק וכן כלים למתן שירותים חיוניים שונים באופן מקוון. דרך האתר הרשמי של רמי ברכה תוכלו להגיע לעוד מידע עדכני ומועיל בתחום הטכנולוגיה.